Bahan lapisan bawah hijau : Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Bahan lapisan bawah hijau : 1 biji telur gred a; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 1 1/2 cawan santan cair; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 biji telur gred a; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Bahan lapisan bawah hijau : Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
1 biji telur gred a; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Bahan lapisan bawah hijau : 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran.
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. 1 1/2 cawan santan cair; Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Bahan lapisan bawah hijau : 1 biji telur gred a; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Bahan lapisan bawah hijau : 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 biji telur gred a; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Bahan lapisan bawah hijau : Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Bahan lapisan bawah hijau : Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 biji telur gred a; 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; 1 1/2 cawan santan cair;
Kuih Tradisional Warna Hijau / 10 Gambar Sepuluh Kuih Tradisional Kegemaran Rakyat Malaysia. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Bahan lapisan bawah hijau : 1 1/2 cawan santan cair; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; kuih warna hijau. 1 biji telur gred a;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
1 biji telur gred a; 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Bahan lapisan bawah hijau : Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Bahan lapisan bawah hijau : 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning.
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
1 1/2 cawan santan cair;
Bahan lapisan bawah hijau :
Bahan lapisan bawah hijau :
Post a Comment